20% på massasje hos Eva

20% på massasje hos Eva i hele februar.

Hver torsdag i februar tilbyr Eva 20% rabatt på massasje til alle nye kunder. Booke din time her

(ikke hvert på behandling hos Eva tidligere)

20% på massasje hos Eva

20% på massasje hos Eva

Hva gjør massasje for deg og din kropp?

Smerter i kroppen kan komme av forskjellige årsaker som skader, stress, ensidig/feil belastning, overtrening, arrvev, mangelfullt kosthold og/eller psykiske problemer.

Uansett grunn til muskulære plager vil fysikalsk behandling og livstilsveiledning være hjelp til selvhjelp.

Kan massasje redusere omfanget av spenningshodepine?

Undersøkelser antyder at massasje kan være en medikamentfri metode for å dempe smerteopplevelsen og kan redusere frekvensen og varigheten på anfallene.

Hva er spenningshodepine?

Spenningshodepine kalles også tensjonshodepine og er en vanlig plage. Ifølge Norges Migreneforbund opplever nesten 80 % av befolkningen spenningshodepine en eller flere ganger i livet, og ca 38 % opplever det årlig. Tilstanden kan være episodisk eller kronisk, med episodisk som den vanligste typen.

Symptomene er milde eller moderate trykkende smerter som ikke forverres ved fysisk anstrengelse. Kvalme og oppkast i forbindelse med smertene er sjelden. Smertene befinner seg gjerne i tinningene, eller stråler fra toppen av hodet og ned i nakken. Smertene er som regel tosidige, og uten aura (forvarsel). Spenningshodepine skiller seg fra migrene ved at symptomene er mildere og av en slik art at man normalt ikke hindres i daglige oppgaver. Noen få er allikevel svært plaget, med hyppige episoder.

Årsaker

Årsaken antas å være muskulære eller psykiske spenninger. Det ser ut til at tilstanden kan utløses eller forverres av stress og søvnmangel.

Det ser ut til at myofaciale triggerpunkter er involvert.
Det kan også i sjeldne tilfeller ligge alvorlige tilstander bak hodepinen, som meningitt (hjernehinnebetennelse) eller subaraknoidal-blødning (hjerneblødning).

Hva er triggerpunkt?
Triggerpunkt forklares slik i Store Medisinske Leksikon:
Triggerpunkt kommer av det engelske ordet trigger eller ‘avtrekker’.
Triggerpunkt er populærbetegnelse på spesielle punkter på huden som kan utløse sterke smerter ved berøring eller trykk ved spesielle sykdomstilstander.

Triggerpunktbehandling beskrives videre som en metode for behandling av muskulære smerter
gjennom stimulering av disse punktene. Dette kan foregå ved hjelp av akupunkturnåler (med eller uten strøm), injeksjoner eller ved manuelt trykk. Punktene kan være aktive og generere lokal trykkømhet og ofte referert smerte, eller latente og ikke generere smerte, men den angrepne muskelen føles stiv, svak og blir raskere trett.

Massasjeterapeutens tanker om triggerpunkt
En massasjeterapeut som er trent i triggerpunkt-behandling, ser på triggerpunkt som en lokal
muskelspenning. Forskning så langt antyder at årsaken kan være nevro-muskulære forstyrrelser som
forårsaker en kjemisk ubalanse i området, som gir opphopning av kalsium. Muskelfibrene trekker seg dermed sammen, og blodtilførselen til området svekkes og forårsaker lokal iskemi, med påfølgende smerteopplevelse. Videre fører oksygenmangelen til forstyrrelser i ATP-produksjon (muskelcellenes «drivstoff») og dermed muskelsvakhet som resultat. Tilstanden vil ubehandlet i mange tilfeller opprettholde seg selv i langt tid, selv om den utløsende årsaken forsvinner.

Massasjeterapeuten vil på bakgrunn av pasientens beskrivelse av symptomer og eventuelt referert smerte, behandle aktuelle triggerpunkt i muskulaturen. Aktive triggerpunkt i de ulike musklene vil referere smerte i bestemte områder, og gir massasjeterapeuten en pekepinn på hvor problemet sitter. Vi tar også hensyn til muskel-samspillet, da flere muskler som regel er involvert. Kunnskapen om triggerpunktenes lokasjon, diagnostisering og behandling er i hovedsak erfarings-basert.

 

Vi hjelper våre klienter med forskjellige plager og forsøker å finne årsaken.

Vi veileder, utfører sammen med deg, en endring i bevegelsesmønsteret og den muskulær strukturen, gjennom å tilby ulike fysikalske behandlinger. Dette kan være klassisk massasje, bindevevsmassasjekopping og/eller dry needling.

Behandlingene kan bl.a. føre til økt sirkulasjon i muskulatur, bindevev, fettvev, økt velvære, mindre plager og smerter, og bedre kroppsholdning/kroppsbevissthet.

Vi veileder også på ergonomi, trening, fysisk aktivitet og livsstilsendringer.

Vi har lang erfaring på behandling av bl.a. ulike ryggproblemer, hodepine, kjevespenninger, fordøyelsesplager, menstruasjonssmerter, arrbehandling på gamle og nyere arr, albueproblematikk (lateral/medial epicondylitt), hofte- og kneplager og plantar fascitt.

Massasjeteknikk

Vi arbeider med ulike teknikker for å roe spent muskulatur og skape sirkulasjon i bindevev, muskulatur og fettvev. De ulike teknikkene er blant annet svensk klassisk massasje, massasjeterapi, bindevevsteknikker (deep tissue release), segmentmassasje og/eller kopping.

Klienter som har hatt kroniske smerter i lang tid, uten resultat av fysikalsk behandling hos oss, kan også få tilbud om medisinske injeksjoner for smertene.

Vi er terapeuter som har lang erfaring og har spisskompetanse innen flere forskjellige fagområder som hudpleiemassasjeterapi, Idrettsmassasje, Bindevevsmassasje, fotpleie, negleteknologi, medisinske injeksjonerdry needling, velvære- og skjønnhetsbehandlinger.

Våre Massasjeterapeuter er medlemmer av Norsk Massasjeforbund og har sin utdanning fra Axelssons Body Work School. I tillegg har også terapeutene ulike videreutdannelser for å øke kvaliteten på behandlingene.

Massasjens effekt på kroppen Som kjent bidrar massasje til å frigjøre «velvære-hormonet» oksytosin, som er «motpolen» til stresshormonet kortisol. En av virkningene til oksytosin er at blodtrykket senkes. Det kan se ut til at gjentakende økt nivå av oksytosin kan gi et effektmønster som varer over lengre tid. I tillegg kommer den generelle avspenningen som kan oppnås gjennom bearbeiding av spent muskulatur, som også vil bidra til å redusere stressnivået. På bakgrunn av dette er det ikke utenkelig at massasje faktisk kan bidra til å senke blodtrykket. Det har blitt foretatt flere studier på emnet massasje ved høyt blodtrykk.

Nyere studier viser at man oppnår målbar biologisk effekt allerede etter èn behandling med klassisk massasje, og at denne effekten akkumuleres ved flere behandlinger. Forskerne gjorde også interessante funn når det kommer til behandlingsfrekvens og effekt. Resultatene kan potensielt være anvendbare ved kroniske betennelser, visse autoimmune sykdommer og stress.

Massasje Oslo

Vi gir deg den lille ekstra luksusen i hverdagen og veileder deg på et behandlingsopplegg som er skreddersydd etter ditt ønske og dine behov.

Vi tilpasser produkter for best mulig effekt av behandlingene som du selv kan fortsette med hjemme. Våre massasjeterapeuter veileder på øvelser og beveglighetstrening for bedre progresjon av behandlingen.

Vi er terapeutene som bryr seg og vi gleder oss til å ta vare på deg!

Vi har lang erfaring og kompetanse. Ta kontakt for time eller for informasjon

Bedriftsmassasje

Vi tilbyr også massasjeterapi, klassisk massasje og energimassasje, samt treningsveiledning på bedrifter.

Les om vår bedriftshelsetjeneste, bedriftsmassasje og bedriftsavtaler.