Antioxidanter

Visste du at huden er kroppens største organ? Huden speiler hvordan ditt indre tilstand er, sykdommer, hormonforstyrrelser, Usundt kosthold kan lett vises på vår hud. Hudens funksjon er å beskytte oss mot infeksjoner, solens stråler og er viktig i kroppens temperaturregulering.

Det er flott at vi kan “smøre huden innenfra” med fettsyrer resten av kroppen også jubler over. Vi kan kose oss med mat som beskytter hudcellene mot frie radikaler, men like viktig der det vi “smører hud en utvortes med” produkter vi velger til vårt hudtilstand og årstid. Velge riktige og virkningsfulle profesjonelle behandlinger som kan gi antioxidant og vitamin boost til vår hud.

Hva er en antioxidant?

Antioxidanter i mat. Vi finner antioxidanter i helt vanlig mat:

  • Bær som blåbær, bjørnebær, jordbær og bringebær
  • Frukt som sitrusfrukter, druer og plommer
  • Grønnsaker som grønnkål, rødkål og paprika
  • Nøtter og frø som valnøtter og solsikkefrø
  • Fullkorn
  • Belgvekster
  • Kakao
  • Grønn te
  • Rødvin
Hva gjør antioxidanter?

Antioksidanter kontrollerer mengden frie radikaler i kroppen ved å uskadeliggjøre og/eller fjerne dem, og beskytter slik cellene våre mot oksidative skader. Antioxidanter verner oss på denne måten mot kreft og hjertesykdommer. som påskynder nedbrytingen av celler, og dermed forårsaker hudaldring. Frie radikaler er molekyler som dannes i kroppen som en respons på giftstoff i miljøet, som for eksempel sigarettrøyk eller soleksponering. Antioxidanter beskytter mot fria radikaler.

Kroppen vår skaffer seg energi og fornyer seg hele tiden ved å forbrenne oksygen fra lufta omkring oss. I denne naturlige prosessen dannes det også såkalte frie radikaler. Huden og kroppen vår produserer antioksidanter som beskytter oss mot oksidativ stress (frie radikaler).

Hvordan virker Antioxidanter på huden?

Antioksidanten sin oppgave er å tiltrekke (nøytralisere) energien før den når frem til cellene og skader dem. Alle celler i kroppen blir utsatt for frie radikaler/høy energi, men huden er det eneste organet som i tillegg blir utsatt for UV stråling. UV stråling skaper masse frie radikaler og dermed betennelser i underhuden. Høy solfaktor vil ikke kunne beskytte huden vår 100%. Antioksidanter- nøytraliserer de skadelige frie radikalene før de når frem til cellene. Antioxidanter i hudkrem. Bruk antioxidanter på huden utvortes i form av Krem eller Serum. Det har forebyggende effekt mot rynker, ujevn pigmentering, slapp hud og hud kreft. Jeg anbefaler Resvera Cell Concentrate eller Vitamin C Beauty Flash fra Dr Schrammek som aktivt serum til hjemme bruk. Kombinere gjerne med Nattkrem med Antioxidanter, Elixir Ceactil Every Day Cream er nydelig og rik på fukt. Dagkrem med Spf er nødvendig.

Hvilke hudpleie behandlinger kan tilføre huden din vitaminer og Antioxidanter?

Hva gjør antioxidanter med hud? Jeg har tidligere fortalt om viktigheten eksfoliering av huden, bruke peeling. Det forutsetter jeg du har som en ukentlig rutine hjemme på badet og forhåpentligvis også unner deg noen kraftigere peeling i salong for å stimulere celleproduksjonen din “trene” huden din. Men like viktig som å bryte ned og “jobbe” med sin hud er det så å tilføre rikelig med fukt og næring i restitusjon. Vitamin booster som Microgold behandling, er en fantastisk behandling. Vi bruker en tilpasset  der nåler, tynne som vårt hårstrå “stamper” huden i ansikt og en vitamin cocktail absorberes ned i huden Når nålene presses inn i huden, åpnes beholderen og produktet strømmer ned gjennom kanaler i nålene. MicroGold er et gullbelagt mikrokanalleveringssystem med hardkjernenål som smertefritt leverer tilpassede produkter inn i huden. Behandlingen tolereres av de fleste også de med sensibel hud. Det går også å kombinere den behandlingen med rynkereduserende middel, Botox. Nålene lager kanaler i hudoverflaten som fører ned serumet/ cocktailen i huden ikke bare på hudoverflaten, ved botox i dermis tekkes kun porene sammen, produktet injiseres ikke i muskel. Resultatet er meget bra på reduksjon av porer og små linjer. Etter slik behandling er det meget viktig å bruke produkter med beroligende egenskaper og som er rike på antioxidanter og næring slik at huden din kan restituere seg og tilgodegjøre behandlingen best mulig.

Til inspirasjon leger jeg ved en film der jeg mottar en Microgold behandling av min kollega. Samt før og etter bilde.

Jeg sitter med en Nydelig varme i ansikt nå og kjenner huden min har fått både økt spenst og sirkulasjon umiddelbart etter behandling.