Behandling med botox injeksjoner

botox behandling

Behandling med botox injeksjoner på kroppibalanse

Behandling med botox har lenge vært brukt i medisinske og kosmetiske behandlinger. Vi bruker butolinum toxin type A i våre behandlinger for først og fremst å forebygge at mimikk linjer setter seg i huden som rynker.

Behandling med botox før og etter behandling

Før og etter behandling med botox

Målet med behandlingen er ikke å hindre mimikken helt, men å få dempet muskelaktiviteten slik at huden strekker seg og glatter ut det øverste hudlaget. Samtidig vil det kunne forebygge linjer i huden rundt øyne og i panne. Det er svært viktig at pasientene oppnår et naturlig resultat og ikke ender med et ”stivt” og mimikkløst ansikt.

Våre pasienter vil få en konsultasjon på forhånd, hvor vi nøye går gjennom effekt, behandlingsforløp og bivirkninger rundt behandlingen. Ikke alle pasienter egner seg for behandling med botulinum toxiner og vil derfor bli nøye vurdert på forhånd. Bestill en gratis konsultasjon på tlf. 21 39 12 27

Hva er Botox?

Botox er et merkevarenavn på giften botulinum toxin type A. Giftstoffet framstilles fra bakterien Clostridium botulinum som forårsaker botulisme. Botox blir mye brukt over hele verden, blant annet til å løse opp smertefulle krampetilstander hos mennesker med hjerneskade og lammelser. Botox brukes også til behandling av overdreven svette og overaktiv urinblære. Men preparatet er best kjent for å behandle rynker. På klinikken bruker vi botox preparatet Vistabel, Azzalure og Dysport.

 

Hvordan foregår botox behandling?

Botox injiseres med en engangssprøyte med en svært tynn spiss. Det er lite ubehag knyttet til behandlingen, og den tar cirka 15 minutter. Det tar 2-3 dager før Botox begynner å virke og inntil 2 uker før man får full effekt. Effekten er forbigående og varer i snitt 3-6 måneder etter første behandling, men enkelte kan oppleve en betydelig lengre virkning. For optimal effekt anbefales et vedlikehold på 2-3 ganger per år. Vitenskapelige studier viser imidlertid at effekten av Botox blir lenger etter hver ny behandling, noe som sannsynligvis skyldes at muskelen som blir blokkert av Botox etter hvert blir mindre og svakere, fordi den ikke brukes. Behandlingen brukes mot rynker, som svettebehandling og mot hodepine.

FØR/ETTER BEHANDLING

BOTOX

Behandlingen

Etter at området er bedøvet vil legen sprøyte små doser med Botox inn i musklene under huden. Behandlingen tar ca 10-15 minutter å gjennomføre. Pasienten kan føle små stikk under behandlingen, som for enkelte kan føles ubehagelig. For å redusere denne følelsen bedøver vi området. Før behandlingen vil du motta et spørreskjema der vi spør etter for å avdekke at du:

– Ikke har en infeksjon, feber, etc i kroppen (forkjølelse er ok-men ikke nå under covid-pandemien).
– Ikke ha Herpes infeksjon som pågår i kroppen eller injeksjonsområdet
– Ikke være gravid eller ammende
– Velge behandlingsdag når du ikke skal trene samme kveld.
Om man spiser Paracet/Ibux eller lignende kan man lettere få blåflekker i injeksjonsområdet.

 

Etter:

– Ikke utføre peeling eller massasje av ansiktet samme dag.
– Ikke trene samme dag.
– Ikke ta badstu samme dag.
– Ikke sminke deg eller ta på det behandlede området de nærmeste 6 timene etter behandling (Glo Minerals går fint å bruke).

Alle behandlinger som er virksomme vil også kunne gi bivirkninger og komplikasjoner. Bivirkninger av Botox er svært sjeldne, selv etter at produktet har vært i bruk i over 10 år i 60 ulike land. Den vanligste bivirkningen er en liten bloduttredelse på selve innstikkstedet. Unntaksvis kan Botox gi en svekkelse av nærliggende muskler. Dette er imidlertid forbigående. Det finnes ingen eksempler på varige mén etter Botoxbehandling. Av og til kan pasienter som har fått Botox i pannen oppleve at øyelokkene og øyebrynene henger litt ned. Dette går bort når effekten av Botxen avtar, tilstanden varer altså like lenge som den ønskede effekten. Dobbeltsyn og uklart syn opptrer i sjeldne tilfeller, hvis dette inntreffer bør du kontakte lege.

Kontakt oss i dag for gratis og uforpliktende konsultasjon! Tlf 21 39 12 27 eller send en e-post  til: post@kroppibalanse.no