Bli din egen hudpleier

Bli din egen hudpleier. Hvordan da? Rense huden din med kontinuitet.

Hvorfor rense huden? Det er faktisk essensielt å rense huden din.

Mange av mine klienter spør meg om det virkelig er nødvendig å rense huden med et rense produkt? Hvorfor ikke bare bruke vann?

Her kommer våre beste tips for å bli din egen hudpleier.

Det er super viktig å tilegne seg gode hudpleie rutiner. Selv om du kanskje ikke bruke sminke hver dag , blir huden din i ansiktet likevel utsatt for annen forurensing, og om natten skiller den ut avfallsstoffer og produserer talg. Smuss og støv samles på hudoverflaten både om natten og på dagen. Derfor bør du rense huden både morgen og kveld. Sistnevnte er viktigst så du får fjernet alt den har samlet opp i løpet av dagen Å skylle med vann renser ikke godt nokk og i tillegg kan det tørke ut og irritere huden.

En god renserutine er viktig for din hud.

Hudpleie som gjør en forskjell for din hud. Det virker fint lite å bruke dyre produkter i ansikt hvis du ikke renset huden før de blir påført. Virkestoffene i serum og kremer har nemlig lite eller ingen virkning på urenset hud. Det vil si at du får mer effekt av innkjøpte dag- og nattkremer, og andre målrettede produkter som serum og maske dersom huden er ren.

Rense om kvelden

Før du legger deg er det viktigst å fjerne all sminke. Men også svette, talg og avfallsstoffer, samt støv og forurensing i luften påvirker huden i løpet av dagen. Om natten restituerer kroppen og da også huden. Ren hud gjør at virkestoffene kan jobbe, og du få maks ut av dine innkjøpte kremer. Det er best å bruke pleiende og aktive produkter om natten.

Rense om morgenen

Det er faktisk like nødvendig å rense huden om morgenen. I løpet av natten gnir du ansiktet mot putetrekket som ofte har rester av hårets styling produkter, talg, svette og avfallsstoffer, som har samlet seg gjennom nettene. huden produserer også talg og avfallsstoffer om natten. Dette bør vaskes vekk før du starter på en ny dag.

Hvordan rense huden?

Fordel renseproduktet i hånden og påfør i hele ansiktet. Masser produktet lett inn med fingertuppene fra hver side av munnvikene opp over nesen, opp i pannen, og ned igjen over tinningen og kinnene med begge hender. Skyll deretter med lunkent vann. Bruk gjerne 1-2 våte svamper for å fjerne rensen, huden blir da grundigere renset og massasje stimulerer huden ekstra. Fordelen med å bruke lunket vann er å bryte ned eventuelle bakterier i huden. Når du har gjort dette grundig i ca 1-2 minutter kan du tørke deg med håndkle ved på klappe huden tørr. Bruk så gjerne en tonic etter rense produktet for å tilføre en ekstra rens og fukt til huden.

Hvordan finne riktig hudpleie produkt som renser godt tilpasset din hudtilstand?

Din hudtype er avgjørende for valg av produkter og fremgangsmåte for din renserutine. Ulike hudtyper som tørr, fet eller blandingshud krever forskjellige virkestoffer og fukt for optimal pleie.

Tørr hud

Huden kjennes ofte stram, du flasser lett og har synlige linjer. Din hud trenger fukt og dine renseprodukter bør være milde mot huden din. Noen anbefalte produkter for tørr hud er Dr shrammeck super soft cleanser eller Elixir cosmeceuticals Niactil cleanser.

Normal/ Kombinert hud

Du har hverken tørr eller fet hud, men kan oppleve noe fetere hun i T-sonen. Dine produkter skal i hovedsak ikke tørre ut huden og gi tilstrekkelig fukt. Gode renseproduker for deg kan være Elixir cosmecuticals Gentle cleansereller Dr shrammeck soft foam cleanser

Fet hud

Dersom du har fet hud har du ofte høy talgproduksjon som gir deg blank hud, og trolig opplever du urenheter også i voksen alder en god rens som ikke er uttørkende men gjerne litt eksfolierende er Elixir Cosmeceuticals Acticlear foam cleansereller Dr shrammeck pure skin cleansing foam

Acne hud og seboreisk eksem

Kraftig eller moderat acne og urenheter krever grundige rense og beroligende produkter. Svovel er fantastisk med sin antibakterielle og mildt eksfolierende egenskap. En super rens er Elixir Cosmeceuticals Sulfacil Cleanser

Sensibel hud

Ubalanse i hudbarrieren, rødhet og sensibilitet trenger behandles varsomt. Et par forslag til nydelige rense produkter som skånsomt renser både øye make-up og den sensible huden i ansikt er Elixir Cosmeceuticals hydracil Gentle cleanser og Dr Shrammeck Sensiderm cleansing solution og når du bruker Sensiderm cleansing solution trenger du ikke helder bruke tonic i tillegg.

Må du egentlig bruke tonic også?

Svaret er JA! En tonic gjør mye mer enn å fjerne rester av rens og smuss på huden. En god tonic er også et behandlende produkt. Den blir liggende på huden, blir ikke vasket bort med vann slik som rensen, og det betyr at den gjør en jobb i flere timer etter at den er påført. Er det ett produkt som blant annet forebygger store porer, og gir masse fukt eller stramme opp og rense huden så er det tonic! Forslag til noen fantastiske tonic og pads er Dr shrammeck herbal care lotion og Super rich tonic

Ceactil Antioxidant pads fra Elixir cosmeceuticals er også et fantastisk produkt å bruke etter rense produktet.

Hvis du ikke er i rute med gode hudpleie rutiner for deg og din hud, håper vi dette er til inspirasjon:-)

bli din egen hudpleier