CELLULITTER

Pris 45 min kr 900,-
Klippekort a 10 ganger kr 8500,-

Hva er cellulitter?

Cellulitter er ujevnheter/klumper i fettdeponier som er dårlig sirkulert. Disse ujevnhetene inneholder både fettvev og bindevev. I mellom cellulittene ligger det mer fettvev, bindevev og ofte også litt væske. Drenasjen i området er nedsatt pga at cellulitter blokkerer føringsveier. Dette gjør at vevet virker livløst og ømt.

Men fortvil ikke; cellulitter kan bearbeides!

Behandling av cellulitter

Fettlagring i underhudsvevet

Underhudsvevet er området mellom hud og muskulatur. ShapeMassage Metodens formål er å skape ”føringsveier” (kapillærsirkulasjon) fra fettcellene i underhudsvevet inn til muskelcellene. Når du legger på deg, skyldes dette at du spiser mer enn du forbrenner, men også at fett deponerer seg som følge av hormonelle forhold (hormonbehandling, prevensjon, overgangsalder), genetikk, kosthold, medisinering, inaktivitet og stress. Vektøkning og fettdeponering skyldes stort sett alltid kombinasjoner av alle disse faktorene. En spesifikk årsak til at du har lagt på deg og fått fettdeponier på mage, hofter eller lår kan dermed være vanskelig å finne. Årsaken til fettdeponiene er uvesentlig for vår behandlingsmåte. Sirkulasjonen vil uansett øke i fettdeponiene hvis du velger å prøve ShapeMassage Metoden.
Deponert fett har dårlig kapillærsirkulasjon både for blod og lymfevæske og vår oppgave er å påvirke sirkulasjonen slik at det dannes nye kapillærstrukturer og øke dermed celleaktiviteten.

Lokal varmeøkning i fettvevet

Fettcellene øker forbrenningen dramatisk ved varmeøkning. Imidlertid er det slik at når vi blir varme så begynner vi å svette. Kroppen vil på denne måten regulere temperaturen ned igjen. Setter du deg i en badstue – begynner du å svette, når temperaturen i kroppen stiger – orker du ikke å sitte der lenger. Det er kroppens nervesystem som sier ifra til hjernen at vi skal svette, og på den måten stabiliserer kroppen en mest mulig jevn temperatur rundt 37 grader. Ved hjelp av ShapeMassage teknikkene klarer vi imidlertid å øke temperaturen i det lokale vevet uten at du begynner å svette, dette fordi man ikke begynner å svette hvis oppvarmingen er lokal. Fettforbrenningen aktivieres dermed i området som får behandling.

Kvinner har vesentlig mer fettvev enn menn. Derfor blir sirkulasjonen desto dårligere hos kvinner enn hos menn når fettcellene begynner å vokse. Cellulitter oppstår av og til på mage, men hovedsakelig på hofter og lår, og det dannes ”deponier” (f.eks. ridebukselår) i de områdene hvor sirkulasjonen er ekstra dårlig.

Punktforbrenning av fettdeponiene?

Det er vanskelig å oppnå fettforbrenning i bare ett område av kroppen (punktvis fettforbrenning). Forbrenningen i cellene er lik i alle kroppens celler. Men den kan økes med spesifikk behandling av bindevev og lymfesystem
Det finnes tabletter som skal få deg ned i vekt ved at de skal øke celleforbrenningen. Forskere mener å kunne dokumentere at visse typer CLA skal gi denne effekten. Hvis det finnes medikamenter som setter i gang forbrenningen, så er vi uansett avhengig av at blodsirkulasjon når frem til målcellene for at virkestoffet skal ha effekt. Hvis du trener jevnlig, spiser sunt og vil de fleste oppleve at de går ned på alle områder – unntatt – i de ”deponiene” du aller helst skulle ønske at forsvant.
Det som skaper den største forbrenningen i fettcellene er aerob fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet skaper god forbrenning og sirkulasjon i muskelvevet, men sirkulasjonen kommer fortsatt ikke i gang i deponert fettvev.

Løsningen på å bli kvitt ”deponiene” ligger faktisk i å bearbeide fettvevet i mage, hofter og lår slik at sirkulasjonen som skapes ved egen fysisk aktivitet også kommer i gang i underhudsvevet. Vi har egne teknikker som er mer spesifikke enn de som benyttes ved tradisjonell bindevevsmassasje. Fettvevet ”løsrives” og bearbeides, og gjennom repetitiv ukentlig behandling kommer sirkulasjonen i gang. Terapeuten gjør det dermed mulig å få i gang sirkulasjonen også i disse “vanskelige” områdene. Men, sirkulasjonen i seg selv må skapes gjennom egen fysisk aktivitet!
Lymfesystemet transporterer vekk avfallsstoffene fra cellene og ved lymfedrenasje aktiviseres disse prosessene.