Hårfjerning – nyttig info

Elektrolyse/epilasjon – hårfjerning

Elektrolyse (Epilasjon) er hårfjerning med galvanisk strøm.

Elektrolyse er en trygg og effektiv behandlingsmetode for permanent hårfjerning. Metoden ble utviklet av Dr. Charles Michel allerede i 1875 for behandling av inngrodde øyevippehår – en sykdom som i verste fall kunne føre til blindhet. Metoden ble raskt akseptert av hans medisinske kollegaer, og siden tilrettelagt for behandling av uønsket hårvekst på ansikt og kropp. Siden den gang har metoden utviklet seg og gjennomgått forbedringer, men den samme grunnleggende teknikken benyttes fortsatt.

Elektrolyse eller epilasjon som det også kalles, utføres ved å føre en tynn, strømførende engangsnål inn i hårsekken som skal behandles. En svak elektrisk strøm tilkobles nålen, og strømmen ødelegger 2/3 av hårsekken enten ved hjelp av varme eller kjemiske reaksjoner.

Gjør det vondt med elektrolyse?
Enkelte synes behandlingen er smertefull og beskriver den som en sviende, stikkende varme, men de fleste synes smerten er moderat og til å holde ut. Det går fint å kjøpe reseptfrie bedøvelseskremer på apoteket og påføre i forkant av epileringen. Vi reagerer forskjellig på smerte og hver og en må selv bestemme i samråd med terapeuten hvordan man ønsker behandlingen gjennomført. Utført korrekt skal elektrolyse ikke gi arrvev. Noe rødhet og kanskje hevelse i behandlingspartiet kan forekomme, men det trekker seg tilbake og forsvinner etter kort tid.