Hudanalyse

Finn riktige produkter til din hud

Huden er vårt største organ, og trenger riktig pleie for å holde på fuktighet, generere nye, friske hudceller og beskyttes mot ytterlige skader.

Kropp i Balanse behandler ulike hudtilstander med flere aktive virkestoffer. Finn ut hvilke produkter som passer deg og din hud best.

Hudanalyse

Hudanalyse gir ulike hudtyper

 

Normal hud

Du har normal hud hvis du har jevn og glatt hudtone, ingen synlige porer og verken fet eller tørr overflate. Huden er myk, smidig med fin glans.

Å ha normal hud er ikke så vanlig så navnet er litt misvisende, men det er nettopp denne friske, velbalanserte huden som mange streber etter å få.

Tørr hud

En tørr hud har vanskeligere for å opprettholde riktig fuktighetsbalanse, porene er ofte små og kviser ganske sjelden, mens linjer, tørrhet og rynker vises både tidligere og tydeligere.

Huden strammer ofte litt etter rengjøring og du føler deg litt flassete og ofte rett og slett «stram i maska».

 

Kombinert hud

Denne hudtypen karakteriseres ved:

  • en oljeaktig t-sone (panne, nese og hake)
  • tørrere kinn, øyne og halsparti.

En vanlig feil er å prøve å tørke ut fet t-sone for å redusere den oljete overflaten. Husk at de ulike delene av ansiktet trenger ulike typer omsorg og pleie ved kombinert hud.

Fet hud

Du har fet hud hvis du har store og utvidede porer, lett å få skinnende hud og fet hudoverflate. Du har også en tendens til å enkelt få kviser og hudormer.

Bruk et produkt som balanserer oljeproduksjonen og som er utviklet spesielt for fet hud.

Sensitiv hud

Sensitiv hud kan lett bli rød, irritert og føles stram. Det er vanlig å ha overfladiske og utvidede blodårer. Huden kan også reagere raskt på enkelte hudpleieprodukter og ytre påkjenninger som kulde, tørr luft, sol og varme.