Kjemisk peeling er en effektiv behandling for hudfornyelse, solskader, pigmentering (bruneflekker i huden) acne og uren hud og den gir glød til gusten hud!

Fra oktober frem til påske er den beste tiden å utføre en kur med kjemisk peeling, grunnet minimal sol eksponering i denne perioden i Norge.

Behandlingen kan utføres med fruktsyrer (glycol), mandelsyrer, A-vitamin (retinol) og salisylsyrer. Det kan sammenlignes med en kontrollert lett etseskade på huden som fjerner det øverste hud laget og døde hud celler den etterlater huden silke myk og jevn.

Glycolsyre  fjerner det øverste hornlaget og gir en glattere, renere, strammere og mer glinsende hud. Glykolsyre jevner også ut pigment i huden, og i høyere konsentrasjoner kan avbleke brune flekker. Solpåvirket hud har generelt svært god effekt av fruktsyrer. Hvilken konsentrasjon man velger avhenger av hudproblemet man behandler. Finnes i salongbehanadling med styrker 30%, 40% og 50%.

Mandelsyre er fantastisk for sensibel hud, rosacea, eller acne og urenheter, den oppleves som litt varm og kan gi en lett brenning i behandling og utføres i styrke 1, 2 og 3 på klinikk. Mandelsyre kan med fordel kombineres med A-vitamin (retinol)

A-vitamin øker produksjonen av nye celler. A-vitamin kan brukes for å jevne ut hudfargen, redusere fine linjer og pigmentflekker, bedre solpåvirket hud, redusere store porer og motvirke kvisedannelse. A-vitamin skal ikke brukes av gravide og ammende, og med forsiktighet hos de med eksem eller rosacea (couperose). A-vitamin er den sterkeste anti-age produktet og vil forsterke styrken av peelingen.

Salisylsyre er mest effektiv på uren hud og urenheter. Salisylsyre fører til lett avskalling av det øvre hudlaget, reduserer forekomst av hudormer og åpner tilstoppede porer. Salisylsyre er spesielt effektivt mot uren hud da oppløsningen trenger ned i talgkjertlene. Dette bidrar til å redusere overflødig talg. Salisylsyre har også gunstig effekt mot solpåvirket hud.

Du finner alle disse peeling behandlingene på Kroppibalanse! Vi tilbyr GRATIS konsultasjons time slik at vi ser hvilken behandling som passer deg og en hud analyse for riktig produktvalg for hjemme behandlinger.  Vi gleder oss til å forbedre ditt potensial. Mvh Linda Wollkert