Står du og vurderer om du skal teste juice plus eller ikke? Les dette så er du bedre orientert.

Juice plus er et kosttilskudd som på den ene siden lover svært mye, og på den andre fraskriver seg all mulig ansvar dersom du bruker produktet mot noen av sykdommene produktet poteniselt kan forebygge eller bedre. Typisk produkt i kostilskuddsbransjen med andre ord.

Juice plus erfaringer: for og imot

Først et råd. Kanskje bør du unngå å kjøpe produktet av den som har fortalt deg om juice plus hvis denne personen har  økonomiske interesser i at du kjøper produktet? Kjøp heller av en nøytral tredjepart som Juiceplusnorge

Kan kapsler ha samme nytten som frukt og grønt?

Her er våre for og imot-argumententer om produktet:

Imot: Personlig er jeg skeptisk til NSA og Juice Plus. Grunnen er at det er et selskap som baserer seg på “pyramide-modellen” for salg, og at de som selger har tenker mer på sin lommebok , enn din helse. Dette er spesielt viktig med tanke på at det er en del helsepersonell  som anbefaler dette som noe som er sunt for pasienten, mens det egentlig er egen økonomisk vinning som er målet. Dette er uetiskt og muligens ulovlig for helsepersonell i Norge.

Markedsføringen er også- etter bland annet eksempler jeg har hørt fra en tidligere distributør- noe preget av skremselspropaganda. På hvilken måte? Feks, hvis du som potensiell kunde argumenterer med at du faktisk spiser mye frukt og grønt, så er juice plus distributører opplært til å fokuserere på de mer sære ingredisensene som juice plus skal være fremstilt av. Noe ala “aha så du har spist spinat og spirulina denne uken du” istedenfor å gi dem en klapp på ryggen for at de spiser mye grønnsaker.

En annen ting  å vurdere er kontroversen om antioksidanter.  Er de virkelig bra for oss?  Er antioksidanter gunstige for folk? Eller kan de forhindre de potensielle tilpasningene til trening og annet stress på kroppen? Det er bevis for begge deler – problemet er komplisert, og ingen vet med sikkerhet ennå. Men antioksidanter er høyst sannsynlig å foretrekke fremfor feks smertestillende medisin : www.kiropraktor-oslo.no/Aktuelt/Oekt-pillebruk-gir-grunn-til-bekymring/

Argumenter for: et kosttilskudd som kan hjelpe personer få i seg nok frukt og grønt er i utgangspunktet en veldig god ide. Grønnsaker og frukt i kapsler som du kan svelge med vann ville vel vært å foretrekke for mange fremfor de originale råvarene, spesielt noen barn har problemer med å få i seg nok grønnsaker.

Problemet er om det fungerer like godt som frukt og grønt. Det er gjort noe klinisk forskning, men mange av forsøkene som er gjort – er selv kjøpt og betalt av juice plus. Dette er i seg selv problematisk, men det er for så vidt samme praksis  som legemiddelindustrien har gjort i åresvis.

Uten å ha lest gjennom alt av forskning som er gjort på juice plus- så er ihvertfall en del av publiseringene gjort i det som virker som seriøse tidskrifter. 

Konklusjon om juice plus

Fra det jeg ser, ser det ut til å være et kvalitetsprodukt. Jeg kan ikke snakke med den faktiske verdien eller hvordan den sammenlignes med andre lignende produkter men for et kostilskudd  å være så er det et bra produkt kvalitetsmessig.  Det er neppe farlig å prøve -i motsetning til noen treningsformer… http://www.kiropraktor-oslo.no/Aktuelt/Er-crossfit-farlig/ I noen tilfeller er det bevisst effekt over placebo. Min juice plus erfaring er at det godt kan testes, men jeg ville som jeg nevnte i starten valgt en nøytral aktør å bestille fra, testet det ut, prøvd effekten av og på, og gått for det dersom jeg følte det hadde effekt på meg. Du kan bestille produktet trygt og sikkert her feks: JuicePlusNorge

NB! Jeg selger ikke produktet selv, og har aldri heller gjort det.

L. Wollkert                                                    8/10-17