Tunge øyelokk og rynker rundt øynene – finnes det hjelp?

Mange sliter med tunge øyelokk og rynker rundt øynene. Det folk kaller tunge øyelokk skyldes vanligvis hudoverskudd. Tilstanden kan være arvelig, så derfor er også en del yngre rammet av dette. Jeg var selv en av de.

Helt så langt jeg kan huske har jeg heist opp pannen for å løfte øynene opp. Jeg har alltid hatt en tretthetsfølelse og mye hodepine helt fra ungdomstiden.

Hudoverskudd i øvre øyelokk kan gi forstyrret sidesyn, men også synet fremover kan i ekstreme tilfeller innskrenkes.

Mange kompenserer tunge øyelokk med å løfte øyebrynene. Dette kan føre til hodepine og dype rynker i pannen. Derfor begynte jeg å sette Botox i pannen, for å kompensere for hodepine og dype linjer. En øyelokksoperasjon skal bidra til at huden rundt øynene strammes opp og du vil få et mer opplagt og yngre ansikt.

Tunge øyelokk symptomer

* konstant tyngde over øynene.

* huden/skinnet på øyelokkene henger over vippene og hemmer synet, eller tynger øyet og kan gi redusert evne til å åpne øynene.

* vansker med å løfte blikket.

* hyppig frontal hodepine (hodepine i panneområdet).

* kommentarer fra andre om at man ser trøtt ut.

Når du konstant kjenner tyngde over øynene, ser at skinnet på øyelokkene henger over vippene og gjør det vanskelig å løfte blikket, da er det mulig å vurdere om du er en kandidat for å operere bort det overflødige skinnet over øynene.

Har du tunge øyenlokk og vil sjekke ut om du har krav på å få dekket operasjon for ditt problem?

Hvis du virkelig har et problem og konstant tyngde over øyene, føler det er tregt å løfte pannen hele tiden, får spenningshodepine og blir sliten, kan du være en kandidat for å få hjelp. Tunge øyenlokk operasjon dekket av staten er slettes ikke for alle, men du kan bli henvist av behandler eller fastlege til spesialist.

Jeg ble sendt til Rikshospitalet. Du vil vurderes nøye av spesialist kirurg og er du en reell kandidat blir du tildelt en operasjon dekket av staten. Det går selvfølgelig å oppsøke private klinikker som utfører slike operasjoner for egen regning.

Jeg har ikke erfaring fra noen av dem, men Volvat er en trygg og sikker klinikk med bred kompetanse. Nimo klinikken har også lang erfaring av øyelokkplastikk. Det koster et sted mellom 15 000 kr- 20 000 kr på private klinikker.

Det er et lett inngrep uten anestesi, men jeg må innrømme at det var litt nifst å la noen skjære over øynene mine i våken tilstand. Jeg måtte puste rolig og jobbe med min “dype yoga pust” mens operasjonen pågikk. Etterpå var jeg både hoven, svimmel og angret nesten på at jeg utsatte meg selv for en slik påkjenning.

Legger ved før- og etter-bilder fra operasjonsdagen. Etter en uke var jeg tilbake og fjernet stingene. Jeg var fortsatt hoven og øm, men kunne trene, smøre øyelokkene og vaske over øynene der etter. Spent på hvordan det ser og kjennes ut etter hvert som ukene går.

Endelige resultater antas først etter 3 måneder, men allerede nå har det gitt et fint løft og jeg føler meg lettere over pannen selv om jeg ikke er helet ennå.

Tunge øyelokk før og etter bilder: til venstre før operasjon, i midten operasjonsdagen, og til høyre 2 uker etter operasjon.

tunge øyelokk før tunge øyelokk etterøye plastikk

Det er mange som aldri har sett at jeg har vært plaget med tunge øyelokk, og flere lever fint med tilstanden uten operasjon. Så lenge du har det fint, ikke får hodepine, føler deg sliten eller har et trykk over pannen og øynene, vil jeg absolutt frarådet deg fra å operere. Et inngrep har alltid en risiko for infeksjon eller etterfulgt av problemer og arr.

Tunge øyelokk uten operasjon

Tunge øyelokk og rynker rundt øyene kan også stimuleres med behandlinger og hjemmeprodukter. Min favoritt behandling for fine linjer og poser, er Green Peel Øye behandling, der rene urter masseres rundt øyene og den fine huden stimuleres til økt collagen- og elastin-produksjon.

Massasjetekniker som drenerer og myker opp den sensible huden rundt øynene, er oppløftende og en spesial øyemaske av alger legges så som et lokk over øynene. Den vil virke beroligende og kjølende. Behandlingen er nydelig og gir en gnistrende følelse og den kan stramme opp huden.

Legger ved film fra en Green Peel øyebehandling på KroppiBalanse til inspirasjon og håper det frister til å prøves ut.

 

Et alternativ som ikke er så behagelig men nokså effektiv for linjer og slapp hud, er Skinpen eller dermapen rundt øynene for å lage kanaler og sluse inn virkestoffer som reduserer rynker. “Nålnedslagene som trener huden til mer spenst” er også veldig rejuvinerende, løfter og strammer opp huden, men har du mye ekstra hud vil du aldri få det resultatet du ønsker av slike behandlinger.

Å bruke øyekremer tilpasset ditt behov daglig, gjerne både i morgen- og kvelds-rutinene er også positivt for rynker. Husk å massere kremen inn i 1-3 minutter rundt øynene. Dette er sirkulasjonsgivende, drenerende selvbehandling, og en veldig god rutine for å forebygge rynker og poser under øynene.

Uansett operasjon eller ikke bør gode øyerutiner være et must både for dag og kveld. Bruk øyekremer med aktive ingridienser og som gir rikelig med fukt i vårt tørre nordiske klima. En magisk lett fluid er Hydra Maximum eye fluid fra Dr Schrammek som gjør underverker med poser og mørke ringer.

Elixir Cosmeceuticals Niactil Anti-age Eye Gel er et nytt tilskudd i Elixir Niactil familien og skal bidra til en “botox lignende effekt” rundt øynene. Vi gir dere alltid gratis produktkonsultasjon tilpasset din hudtilstand.