botox behandling av sinnarynke

Botox og botulinum toksin behandlinger- hva er forskjellen?

Hva er botox og botulinum toksin behandling?

"Botox" er et merkenavn, omtrent som "Kleenex" er for tørkepapir. Når folk refererer til "Botox", tenker de sjeldent på at det finnes mange ulike typer "botox" som er botulinumtoksiner, men som ikke er samme merkevare. Akkurat som det finnes hundrevis av forskjellige produsenter av tørkepapir. 
I dette innlegget vil vi enkelt forklare behandlingene vi gjør for å fjerne rynker, overdreven svette, og tanngnissing. Men først ønsker vi forklare hva som er forskjellen på de toksinene vi bruker på vår klinikk der vi bruker merkevarene Azzalure, Botox og Dysport.
Azzalure og Dysport er i prinsippet det samme, men hva med botox?

Botox og Dysport forskjeller

Botox og Dysport er ikke nøyaktig det samme, men de er begge typer botulinumtoksin type A, som brukes til å redusere eller paralysere muskelaktivitet ved å blokkere nerveimpulser.
Dette gjør dem effektive i behandling av rynker og enkelte andre medisinske tilstander.

Noen forskjeller mellom Botox og Dysport inkluderer:

Merkenavn: "Botox" er det kommersielle navnet for botulinumtoksin som produseres av Allergan, mens "Dysport" er en annen merkevare produsert av Galderma.

Formulering: Selv om begge produktene er avledet fra botulinumtoksin type A, har de ulike proteinformuleringer.

Spredning og konsentrasjon: Noen klinikere mener at Dysport kan spre seg litt mer enn Botox når det injiseres, noe som kan være en fordel eller ulempe avhengig av behandlingsområdet.
På grunn av forskjellige konsentrasjoner og formuleringer, er doseringen ikke direkte utskiftbar mellom de to.

Effektens starttid: Noen pasienter rapporterer at Dysport kan virke raskere enn Botox, men individuelle resultater kan variere.

Varighet: Varigheten av effekten fra både Botox og Dysport er ganske lik, men noen pasienter kan merke små variasjoner avhengig av individuelle faktorer og dosering.

Valget mellom Botox og Dysport avhenger ofte av pasientens spesifikke behov, legens erfaring og preferanser, samt prisen.
Uansett valg er det viktig å konsultere en erfaren medisinsk fagperson for å sikre at behandlingen blir utført trygt og effektivt.

Rynkebehandling i ansiktet

Å få rynker i ansiktet er ikke bare estetisk lite attraktivt, men det kan også føre til at personen ser eldre ut enn de egentlig er eller gir uttrykk for et negativt ansiktsuttrykk. 

I ansiktet bruker vi Azzalure eller Dysport da vi har erfaring med at kundene er mest fornøyde med resultatet når det gjelder effekt, og varighet av behandlingen.

Dysport-behandling for glabella, frontalis, corrugator supercilii og orbicularis oculi er en kosmetisk prosedyre der vi bruker Dysport, et merkenavn for botulinumtoksin, for å redusere rynker og fine linjer i ansiktsområdene rundt øynene og i pannen.

Dette er en populær behandlingsmetode for å gi et mer ungdommelig og rynkefritt utseende.

  1. Glabella: Glabellalinjer er de vertikale linjene som dannes mellom øyenbrynene. Dysport-injeksjoner i glabellaområdet bidrar til å svekke musklene som forårsaker disse linjene, noe som resulterer i en jevnere og mer avslappet panneområde. Dette kan gi et mer ungdommelig utseende og minske det strenge uttrykket mellom øyenbrynene.

  2. Frontalis: Frontalismuskelen ligger i pannen og brukes til å løfte øyenbrynene og uttrykke overraskelse eller forvirring. Dysport-behandling for frontalis kan bidra til å redusere horisontale panne rynker eller "pannerynker" ved å svekke muskelen midlertidig. Dette gir en glattere panne uten overdreven rynking.

  3. Corrugator Supercilii: Corrugator supercilii muskelen ligger ved siden av glabella og er ansvarlig for å lage bekymringsrynker, eller "11-linjer," mellom øyenbrynene. Dysport-injeksjoner i corrugator supercilii hjelper til med å redusere rynker i dette området, noe som gir et mer avslappet uttrykk.

  4. Orbicularis Oculi: Orbicularis oculi er muskelen rundt øynene som kan føre til kråkeføtter eller fine linjer rundt øynene. Dysport-behandlingen i orbicularis oculi-området hjelper til med å redusere disse fine linjene og gir et mer ungdommelig og opplyst utseende.

Injeksjonsbehandling i disse områdene innebærer injeksjon av botulinumtoksin i de spesifikke musklene for å midlertidig svekke deres sammentrekningsevne.

Resultatene er vanligvis synlige innen noen dager etter behandlingen og kan vare i flere måneder, avhengig av individuelle faktorer.

Som med alle medisinske prosedyrer, er det viktig du tar kontakt med oss som har kvalifisert medisinsk fagperson innen estetisk medisin før du gjennomgår behandling.

 

Etter behandling

Ikke legg deg til å sove eller massér pannen, da dette kan føre til at toksinet forskyves mot de øvre øyelokkene, noe som kan gi en følelse av tyngde i øyelokket eller til og med et lett hengende øyelokk.

Dersom dette skulle skje, kan Iopidine øyedråper motvirke effekten inntil det forsvinner av seg selv i løpet av 7-21 dager.

Noen pasienter kan oppleve en lett hodepine, som kan lindres med Paracetamol.

Det kan forekomme små blåmerker, men disse kan skjules med sminke.

Blåmerkene forsvinner i løpet av noen få dager.

Effekten vil tre i kraft etter 7-10 dager og vare i 2-7 måneder, avhengig av dosen som er brukt og pasientens fysiologi.

Noen pasienter bryter ned toksinet raskere enn andre pasienter.

Førstegangspasienter kan noen ganger bli bedt om å komme tilbake etter 2-3 uker for en kontroll og eventuell justering om nødvendig.

De fleste pasienter gjentar injeksjonene 3-4 ganger i året.

 

Oppsummert: 

Det er 4 hovedmuskler som lammes under rynkebehandling. 

1. Procerus: Dette er en stor vifteformet muskel som ligger i området mellom øyebrynene. Denne muskelen når overaktivert lager horisontale rynker i dette området. Ofte kalles dette for "Sinnarynke"

2. Corrugator Supercili: Går rett over øyenebrynene. Disse musklene lager vertikale linjer i området mellom øynene. Også kalt sinnarynker

3. Frontalis: pannemuskulatur som hever pannen. Lager horisontale rynker i selve pannen

4. Orbicularis oculi: dette er musklene som går rundt øynene. Rynkene som dannes av denne muskulaturen er "kråketær" eller rynker rundt utsiden av øyet.

 

Svettebehandling under armene 

Dette er en medisinsk prosedyre som har som mål å redusere overdreven svette i armhulene. Dette er et vanlig problem for mange mennesker og kan forårsake ubehag og sjenanse. 

Botulinumtoksin-injeksjoner har vist seg å være en effektiv løsning for å kontrollere overdreven svette under armene, også kjent som aksillær hyperhidrose.

Prosessen med svettebehandling med botulinumtoksin involverer følgende trinn:

  1. Konsultasjon: Pasienten konsulterer med vår fagperson,  for å diskutere problemet med overdreven svette og vurdering av behandlingsalternativer.

  2. Injeksjon: Under prosedyren injiserer vi botulinumtoksin i små mengder i områdene der overdreven svette oppstår. Dette hemmer midlertidig aktiviteten til svettekjertlene, og resultatet er en betydelig reduksjon i svetteproduksjonen i det behandlede området.

  3. Effekt og varighet: Effekten av behandlingen begynner vanligvis å vises innen få dager og varer i omtrent 6 til 12 måneder. Pasienten kan gradvis gjenoppta normale aktiviteter uten bekymring for overdreven svetting.

  4. Oppfølging: Noen pasienter kan trenge flere behandlinger for å opprettholde resultatene. Vi vil  hjelpe deg med å bestemme riktig tidspunkt for oppfølgingsinjeksjoner, vansligvis er dette 6 mnd etter første behandling.

Fordelene med svettebehandling under armene med botulinumtoksin inkluderer økt selvtillit, økt komfort i sosiale situasjoner og mindre behov for å bekymre seg for svetteflekker på klær.

Det er som alltid viktig å søke behandling fra en kvalifisert og erfaren fagperson for å sikre sikkerhet og effektivitet.

Det er også verdt å merke seg at botulinumtoksin-injeksjoner for svettebehandling under armene er en midlertidig løsning, og behandlingen må gjentas etter hvert som effekten avtar.

 

Botox masseter - kjevegnissing

Ved botox masseter behandling brukes botulinumtoksin for å redusere størrelsen og aktiviteten til massetermuskelen i kjeven.

Denne behandlingen brukes vanligvis for å forbedre ansiktskonturene, redusere tyggemuskulaturens overutvikling og lindre symptomer på kjevegnissing eller bruksisme.

Botox masseter-behandlingen innebærer injeksjon massetermusklene, som er ansvarlige for å lukke kjeven og hjelpe med tyggingen av mat.

Når botox administreres i disse musklene, hemmes deres kontraksjonsevne midlertidig, noe som fører til en reduksjon i muskelmasse og aktivitet over tid.

Dette kan resultere i en smalere ansiktsform, mindre kjeveavlastning og en mer avslappet og harmonisk utseende.

Botox Masseter-behandlingen er ofte etterspurt av personer som ønsker å forandre ansiktskonturene uten behov for kirurgi.

Det kan også være nyttig for de som lider av smerte eller ubehag på grunn av overaktive massetermuskler.

Imidlertid er det viktig å forstå at effektene av Botox Masseter-behandlingen er midlertidige og krever jevnlige vedlikeholdsbehandlinger for å opprettholde resultatene.

Før du vurderer en Botox Masseter-behandling, bør du konsultere med en kvalifisert medisinsk fagperson eller en spesialist innen estetisk medisin for å diskutere mål og forventninger, samt mulige risikoer og bivirkninger.

For kjevegnissing om nettene er det som regel et svært velkomment tiltak, spesielt for de som ikke er fornøyde med å bruke biteskinne om natten.

Behandlingen må gjentas med 6-12 måneders mellomrom.

 

Har du flere spørsmål, ikke nøl med å kontakte klinikken.

 

Botox pris: variasjonen er stor

Prisoversikt for Botox/Dysport-behandling (inkludert mva) på vår klinikk oktober 2023:
Et område: 2750
To områder: 4000
Tre områder: 5000
Områdene vi refererer til er som regel ansiktsmuskulatur i den øvre delen av ansiktet, dvs fra området rundt øynene og opp i pannen.
Det er beskrevet mer i detalj lengre ned i dette innlegget under "Rynkebehandling i ansiktet"
Svettebehandling under armene: 6000 (se mer info lengre ned)
Masseter /kjevebehandling: 3750 (se informasjon lengre ned)


Når du først oppsøker oss med interesse for Botox eller Dysport, vil en konsultasjon bli gjennomført for å diagnostisere og rådgi om den beste Botox-behandlingen for deg. 
Dersom du bestemmer deg for en Botox eller Dysport behandling direkte etter konsultasjonen, vil det i de fleste tilfeller ikke påløpe ekstra kostnader.
Det vil si at prislisten over inkluderer vurderingen og inkluderer legegodkjenning av behandlingen. Noen klinikker har ikke dette inkludert i prisen.
Dersom du kun ønsker en vurdering og prisoverslag for din behandling koster dette 500 kr

Vær oppmerksom på at manglende oppmøte på avtalte timer har en stor innvirkning på vår planlegging. Gebyrer vil påløpe dersom du enten ikke møter opp eller avbestiller din behandling med kort varsel.
Avbestilling eller endring av injeksjonsavtaler må skje minst en arbeidsdag (24 timer) i forveien. Dersom dette ikke overholdes, vil en avgift på kr. 500,- bli fakturert for manglende oppmøte.

 

 

Tilbake til bloggen