Hvorfor bruke solbeskyttelse?

Hvorfor bruke solbeskyttelse?

Sommeren kommer med stormskritt og vi er aldri nok forbered på solens sterke, men deilige stråler. Jeg elsker selv å være ute, løpe, leke, bade. Eller å bare “lape sol” der jeg kjenner at D-vitamin kildene fylles opp er bare herlig. Det som mange av mine klienter glemmer ikke vet eller ofte spør om er hvordan vi best kan ta vare på vår hud, spesielt huden i ansikt som hele tiden blir eksponert. En enkel regel er bruk solbeskyttelse!!! Jo høyere spf desto lenger kan du eksponere (være) deg i solen det er ikke styrke på spf som utgjør om du blir brun eller ikke.

Vi produserer melanin- vårt naturlige fargestoff i vår hud celler og det er vårt naturlige beskyttelse og solfaktor. Det er viktig å være 10-30min i solen uten sol faktor for å stimulere vår egen beskyttelse så bruker du solbeskyttelse videre. For å unngå aldring og beskytte vår hud er antioxidanter også superessensielt. Bruk gjerne et serum under dag og nattkrem eller pads, som inneholder antioxidanter. Studier viser at sammensetningen av antioksidanter og solfaktor reduserer solbrenthet, pigmentendringer (flekkete brunfarge som bare ser møkkete ut) og DNAskader.

Flere kombinasjoner av antioksidanter har best effekt, og derfor anbefaler vi daglig bruk av  og antioxidanter og solbeskyttelse mot UV-stråler som fremmer frie radikaler i huden og reduserer cellenes egen evne til å beskytte seg. Antioxidanter gir en friskere hudtone og er gunstig mot ujevnt pigment, inflammasjoner, tørr og sensitiv hud.

Se også helsenorge sine tips om soling og solfaktor: Soling, Solkrem og UV-stråler


Vi veileder deg gjerne for å finne riktige produkter (personlig og online) og vi holder åpent i hele sommer! Se gode produkt tilbud og nyheter i vår nettbutikk.

 

 

 

Tilbake til bloggen