Hvorfor ta kollagen?

Hvorfor ta kollagen?

Collagen er det proteinet i menneskekroppen det finnes mest av, og kan utgjøre opptil 30% av alt proteinvev. Det er en hovedingrediens i alt bindevev—hud, hår, tenner, muskler, sener, brusk, ledd og knokler. Du finner også kollagen i blodåreveggene, tarmcelleveggen og øynene.

 

Kollagenpulver

 

Positive goder med kollagen pulver!

  • Kollagen kan også være gunstig for bein og ledd på samme måte som det gir fordeler for huden. Ved å hjelpe kroppens naturlige produksjon av kollagen kroppens bein og helse bli styrket over tid.
  • Hormonbalanse – Forskning viser at de spesifikke aminosyrene i kollagen kan bidra til å hjelpe kroppens naturlige hormonproduksjon.
  • Fordøyelse – Kollagen kan bidra til å forbedre fordøyelsen, og blir ofte anbefalt for å lindre mageproblemer.

Å ta collagen er forbundet med en rekke helsemessige fordeler og svært få kjente risikoer.

For det første kan tilskudd forbedre hudens helse ved å redusere rynker og tørrhet. De kan også bidra til å øke muskelmassen, forhindre tap av bein og lindre leddsmerter.

Collagen er en av kroppens naturlige byggesteiner, et protein i kroppen, og finnes blant annet i ben, muskler og hud. Collagen fungerer som utfylling og gir huden volum og støtte – den fyller ut huden. Kollagenproduksjonen avtar ved 35 års alder, noen ganger tidligere, og er ikke noe som skjer over natten.

Normalt sett produserer kroppen tilstrekkelig med kollagen, men følgende vil hemme eller kraftig redusere kroppens produksjon: autoimmune tilstander, aldring, stress, røyking, overdreven soling, høyt sukkerinntak, og næringsfattig kosthold generelt.

Collagene proteiner er noe de fleste av oss får for lite i oss gjennom det moderne kosthold da vi lager mat på en helt annen måte enn tidligere. Tidligere kokte vi maten og spiste kraft fra ben, nå lager vi mye mer raffinert og hurtig mat og ¨koke maten, er mer og mer sjeldent.

Kollagenpulver

 

Collagen for hud

Det er flere studier som viser at kollagen styrker huden og forbedrer elastisitet og fuktighet i huden. Kollagen motvirker solskader og reduserer rynker rundt øyene. Forskning viser også at økt inntak av kollagen, også øker den naturlige kollagen produksjonen. Kollagentilskudd viste seg også å doble hastigheten på helbredsprosessen av liggesår hos pasienter ved et sykehus over en 8-ukers periode.

Mens kollagen er gunstig for hele kroppen, er det mest merkbart for huden. Dette blir spesielt synlig ved høyere alder og opplever flere rynker. Den gode nyheten er at disse endringene ikke synes å være permanente eller irreversible. Faktisk fant en studie at kvinner som tok kollagentilskudd regelmessig i 8 uker, fikk 20% reduksjon i rynker!

Collagen har også en positiv innvirkning på søvn, noe som øker hukommelse og  fokus på dagtid.

 

Collagen protein

Eldre mennesker som supplerte med 15 gr kollagen tilskudd per dag økte mer i styrke og muskelmengde og fikk reduksjon i fett mengde i en 12 ukers perioden en de som brukte placebo preparater. En omfattende studie har vist seg at collagen også har positive effekter mot både artrose og revmatisme.

I en studie fra 2016 på 190 personer viste det seg at alle sammen hadde samme konklusjon. Ved bruk av kollagen tilskudd fikk samtlige pasienter en klar reduksjon av artrose i kne.

I 2008 viste en studie som pågikk over hele 24 uker at tilskudd av kollagen kunne redusere leddsmerter hos aktive idrettsutøvere.

I 2016 så man at kollagendannelsen økte dramatisk når utøvere inntok 15g av en C-vitaminberiket kollagenpeptidtilskudd (gelatin) 1 time før trening.

Professor Keith Baar var en av forskerne i denne studien, og ansees som en av de ledende på rehabilitering av bløtvevsskader hos toppidrettsutøvere.

Folk har rapportert om mange andre fordeler med collagen tilskudd, men disse har ikke blitt studert mye.

Selv om flere matvarer inneholder collagen, er det ukjent om kollagenet i maten har de samme fordelene som kosttilskudd.

Collagen tilskudd er generelt trygt, ganske enkelt å bruke og absolutt verdt å prøve på de potensielle fordelene.

KJØP COLLAGEN FRA VILD NORD

Kollagenpulver

 

 

Tilbake til bloggen