Cellulittmassasje

Fettlagring i underhudsvevet
Underhudsvevet er området mellom hud og muskulatur. Metodens formål er å skape ”føringsveier” (kapillærsirkulasjon) fra fettcellene i underhudsvevet inn til muskelcellene. Når du legger på deg, skyldes dette at du spiser mer enn du forbrenner, men også at fett deponerer seg som følge av hormonelle forhold (hormonbehandling, prevensjon, overgangsalder), genetikk, kosthold, medisinering, inaktivitet og stress. Vektøkning og fettdeponering skyldes stort sett alltid kombinasjoner av alle disse faktorene. En spesifikk årsak til at du har lagt på deg og fått fettdeponier på mage, hofter eller lår kan dermed være vanskelig å finne. Årsaken til fettdeponiene er uvesentlig for vår behandlingsmåte. Sirkulasjonen vil uansett øke i fettdeponiene hvis du velger å prøve Cellulitt massasje.
Deponert fett har dårlig kapillærsirkulasjon både for blod og lymfevæske, og vår oppgave er å påvirke sirkulasjonen slik at det dannes nye kapillærstrukturer og dermed økes celleaktiviteten.

Lokal varmeøkning i fettvevet
Fettcellene øker forbrenningen dramatisk ved varmeøkning. Imidlertid er det slik at når vi blir varme så begynner vi å svette. Kroppen vil på denne måten regulere temperaturen ned igjen. Setter du deg i en badstue – begynner du å svette, når temperaturen i kroppen stiger – orker du ikke å sitte der lenger. Det er kroppens nervesystem som sier ifra til hjernen at vi skal svette, og på den måten stabiliserer kroppen en mest mulig jevn temperatur rundt 37 grader. Ved hjelp av Deep tisue (dtr) teknikkene klarer vi imidlertid å øke temperaturen i det lokale vevet uten at du begynner å svette, dette fordi man ikke begynner å svette hvis oppvarmingen er lokal. Fettforbrenningen aktiveres dermed i området som får behandling.

Kvinner har vesentlig mer fettvev enn menn. Derfor blir sirkulasjonen desto dårligere hos kvinner enn hos menn når fettcellene begynner å vokse. Cellulitter oppstår av og til på mage, men hovedsakelig på hofter og lår, og det dannes ”deponier” (f. eks. ridebukselår) i de områdene hvor sirkulasjonen er ekstra dårlig.

Punktforbrenning av fettdeponiene
Det er vanskelig å oppnå fettforbrenning i bare ett område av kroppen (punktvis fettforbrenning). Forbrenningen i cellene er lik i alle kroppens celler. Men den kan økes med spesifikk behandling av bindevev og lymfesystem
Det finnes tabletter som skal få deg ned i vekt ved at de skal øke celleforbrenningen. Forskere mener å kunne dokumentere at visse typer CLA skal gi denne effekten. Hvis det finnes medikamenter som setter i gang forbrenningen, så er man uansett avhengig av at blodsirkulasjon når frem til målcellene for at virkestoffet skal ha effekt. Hvis man trener jevnlig, spiser sunt og vil de fleste oppleve at de går ned i alle områder – unntatt – i de ”deponiene” man aller helst skulle ønske at forsvant.
Det som skaper den største forbrenningen i fettcellene er aerob fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet skaper god forbrenning og sirkulasjon i muskelvevet, men sirkulasjonen kommer fortsatt ikke i gang i deponert fettvev.

Løsningen på å bli kvitt ”deponiene” ligger faktisk i å bearbeide fettvevet i mage, hofter og lår slik at sirkulasjonen som skapes ved egen fysisk aktivitet også kommer i gang i underhudsvevet. Vi har utviklet helt egne teknikker som er mer spesifikke enn de som benyttes ved tradisjonell bindevevsmassasje. Fettvevet ”løsrives” og bearbeides, og gjennom repetitiv ukentlig behandling kommer sirkulasjonen i gang. Terapeuten gjør det dermed mulig å få i gang sirkulasjonen også i disse “vanskelige” områdene. Men, sirkulasjonen i seg selv må skapes gjennom egen fysisk aktivitet!
Lymfesystemet transporterer vekk avfallstoffene fra cellene og ved lymfedrenasje aktiviseres disse prosessene.

Fettet vårt har klare fysiologiske funksjoner i underhudsvevet og fungerer bl. a. som polstring mot ytre støt og slag og beskytter de frie nerveendene. I fettvevet er det tett i tett med blod- og lymfekapillærer som også fjernes ved fettsuging. Vevet klarer ikke å bygge opp igjen de kapillærstrukturene som er fjernet og vevet blir ømt og livløst. Kapillærene i underhudsvevet sørger for at varmt blod som kommer fra kroppens indre gir varme i hudoverflaten. Fettcellene er energilager for fettdråpene som muskulaturen trenger for forbrenning når vi er fysisk aktive (fett omdannes til adenosintrifosfat (ATP) i muskelcellenes mitokondrier).

Fett som ikke forbrennes MÅ lagres, dette er elementær fysikk. ”Energi forsvinner ikke, den bare skifter form”.

Blåmerker og ubehag
Mange har hørt at ShapeMassage og (dtr) dyp bindevevsmassasje behandlingen er ubehagelig og at man lett får blåmerker. Første gangen terapeuten behandler et nytt vevsområde kan dette oppleves ubehagelig, men ikke smertefullt. Blåmerker kommer veldig ofte etter de første behandlingene. Disse oppstår som følge av at de ”sprø og skjøre” blod- og lymfekapillærene i det deponerte vevet lett rives av, og du får små lokale blodutredninger. I løpet av de neste 2-4 dagene vil nye myke og fine kapillærer ha funnet nye føringsveier i vevet. De nye kapillærene tåler behandlingen og vil ikke ødelegges. (Dersom de tidligere hadde lett for å få blåmerker, vil nå dette problemet bli sterkt redusert.)


Blåmerkene kommer ved de første behandlingene og avtar gradvis etter de 3-4 første behandlingene. Etter 6-7 behandlinger får de som regel ikke blåmerker i det hele tatt. Det bygges opp et nytt nett av blod- og lymfeårer i vevet, og i løpet av 10 behandlinger er mikrosirkulasjonen gjenopprettet.

Metoden/figurforming og cellulitt massasje er en kombinasjon av spesifikk bindevevsmassasje (Deep Tissue Release), lymfedrenasje, kostholdsveiledning, trening og motivasjon.
Metoden er et samarbeid mellom klient og terapeut og går over 10 uker. Cellulittmassasje/ Shapemassage Metoden har til hensikt å øke blod- og lymfesirkulasjon i de områder av kroppen hvor sirkulasjonen er spesielt hemmet. Cellulitter kan fjernes/reduseres, fettvevet kan reduseres og målbare resultater kan forventes!

På Kroppibalanse har vi flere massasjeterapeuter som jobbet med dyp bindevevs massasje siden 2004. Da kalte vi behandlingsmetoden for Shapemassage og vi hadde flere artikler i ulike blader som , KK, Tara, Norsk ukeblad og fantastiske caser som blev dokumentert og skrevet om.

På Kroppibalanse akademiet holder også kurser for andre terapeuter i våre fantastiske bindevevs teknikker.

Bestill din time her

Se mer om våre kurser HER